Witajcie
Chciałbym prosić Was o pomoc. W ostatnich latach używałem FL bez żadnych dodatkowych urządzeń, ale w tym tygodniu wreszcie kupiłem sobie klawiaturę M-Audio Axiom 25, pomyślałem, że to rozsądna propozycja sprzętowa za przyzwoitą cenę, ponieważ jestem nowicjuszem jeśli chodzi o klawiatury MIDI, chciałem prosić o kilka informacji.
Podstawową konfigurację w FL'u zrobiłem, Midi Settings zrobione, ale mam problem z przypisaniem funkcji record i play z klawiaturą MIDI. Pady obsługuję z pomocą FPC (zresztą czytając to forum tego się nauczyłem), ale zupełnie nie wiem jak sobie poradzić z programowaniem wspomnianych funkcji. Być może ktoś ten problem z szanownych forumowiczów potrafi rozwiązać i podpowiedzieć co należy zrobić.
Chciałem także zapytać posiadaczy systemu Windows 7 64-bit, czy w jakiś sposób udało im się zmusić do działania program Enigma dostępny na stronie M-audio. Są tam tylko wersje 32-bit. A może do pracy z klawiaturą ten program nie jest potrzebny? Widziałem, że są tam jakieś presety do FL studio, ale być może możliwa jest praca bez tego programu.
Z góry dziękuję za pomoc