Do karaoke jak najbardziej :). Do UltraStara aby grać na 2 graczy przydały by się dwa wzmacniacze ponieważ sygnał z dwóch mikrofonów już zmiksowany będzie wychodził jednym kablem i będzie odbierany w komputerze jako jedno wejście :). Na Allegro są dobre i tanie wzmacniacze na 2 mikrofony mono (dynamiczne) za około 70zł. Polecił mi kolega i też nie narzekam :). Inna rzecz, że mikrofony dynamiczne, jeszcze tej słabszej pułki (mam Shure C606) na prawdę nie nadają się do nagrywania wokali czy instrumentów. Łapią za mało szczegółów, są przymulone, słabe brzmienie. W porównaniu z rejestratorem Zoom H2 (mikrofony pojemnościowe) zjada on tamtego dynamika na śniadanie oraz także nie jedną tanią "pojemnościówkę" ;).
Coś tam przy okazji można nagrać, ale cudów nie będzie :). Też myślałem, że dużo wyciągnę, nawet kolega nagrał ze mną jeden kawałek na tym Shure C606 i źle nie jest, ale walki z głoskami było wiele.
Nie wiem czy już działa, ale dodam, że kiedy potrzeba przechwycić coś w programie np. UltraStar albo nagrać w Audacity trzeba w ustawieniach Realteka w mikserze wyłączyć to odtwarzanie "na pulpicie" i włączyć w tym dolnym szeregu nagrywanie liniowe/mikrofonowe po czym wybrać ten sygnał z Audiacity/UltraStara/dowolnego programu :).
Pozdr.