Żal - takie głośniki to strata czasu i pieniędzy. Jeżeli chcesz podudnić i delektować się przebasowanym dołem to są idealne, ale do produkcji kompletnie się nie nadają. Satelity to jakaś porażka, tani plastik o dennym kształcie, a subwoofer będzie tylko zbyt uwydatniał bas.
Korzystałem długi czas z zestawy 2.1 i była to porażka jeżeli chodzi o miks. Wysokie tony słabe i plastikowe, a bas nap*****lał po całym pokoju.
Odradzam ;).
Jeżeli chcesz mieć złoty środek to bierz na tymczasowe rozwiązanie drewniane Geniusy. Nie ma już takiego modelu jaki ja posiadam, ale przyjrzyj się modelom takim jak ten
www.komputronik.pl/index.php/product/108...n_Acoustic_2850.html
. Drewniana budowa i rzetelna konstrukcja daję tą jakość jaką plastikowe zabawki nigdy nie osiągną. Brzmią wyrównanie i czysto, posłuchasz muzyki jak i zrobisz dobry miks. Kiedy będziesz posiadał więcej środków i pozostaniesz przy muzyce to wtedy będziesz mógł zamienić na konkretne monitory odsłuchowe, a na razie powinno wystarczyć.
EDIT PS: Przykład który podałem to nie Genius oczywiście, bo nie mogę takich znaleźć, a robiłem to na szybko. Poszukaj a znajdziesz coś dobrego.