Electro House to nie Electro ;).
Najważniejsze pytanie to jakie masz doświadczenie muzyczne w robieniu takiej muzyki? I na co Ci tyle sprzętu, będziesz nagrywał z zewnętrznych źródeł do House?
Do studia przeznaczonego strice na muzykę elektroniczną będziesz potrzebował dobrego komputera, oprogramowanie DAW i dobre monitory, do tego ewentualnie słuchawki ale wg mnie wystarczą jakiekolwiek, bo w tym się i tak nie miksuje. I to w zasadzie wszystko.
Po co mikser, do czego? Jeżeli chcesz już nagrywać zewnętrzne źródła to wystarczy Ci wejście w interfejsie audio. Mikserem nie pomiksujesz muzyki z DAW'a, chyba, że kontrolerem midi, ale według mnie to nie wygodne i zbędny to bajer, czasami robie 30-40 kanałów w mikserze i potem do jakiego kontrolera to podłącze.
Syntezator tak samo, zbędny bajer jeżeli nie grasz live. Do komerycjnej muzyki klubowej to tylko inwestuj w dobre odsłuchy, kartę dźwiękową i wtyczki VSTi i efekty VST. Z efektami możesz się wstrzymać bo Cubase ma potężny arsenał profesjonalnych efektów, a freeware uzupełnią braki. Kup z3ta+, ewentualnie inne standardy które mają wszyscy 4x4 typu Vanguard. Do Electro House i masywnych brzmien to NI Massive. Skupuj też profesjonalne sample clubowe, pojedyncze uderzenia perkusji, żeby brzmieć pro. I to w zasadzie tyle dzięki temu zrobisz wszystko.
Można kupić minimoga ale za ogromne pieniądze (zagranicą szukaj).
PS no i nie wspomniałem o kontrolerze midi, jakaś dobra klawiatura sterująca to też podstawa.