Witam
Jako, że cały czas uważnie śledze poczynania producentów sprzętu półki "home studio" napatoczyły mi się wczoraj produkty firmy Sinn7.
Konkretnie urządzenia tego typu:
Miał ktoś do czynienia z tego typu sprzętem? Za 1100zł dostajemy 12 kanałów, procesor efektów i - uwaga - interface audio. Nie za piękne to : D ?
Opisy sprzętu są gorzej niż słabe - nie wiem kto to tłumaczył? Jakaś studentka politologii chińskiej/niemieckiej?
Druga część pytania;)...
Szukam miksera do podpięcia z 2 modułów brzmieniowych + automat perkusyjny. Chciałbym tym sterowac z poziomu FL STUDIO (midi), ale chciałbym też aby sygnał z VST wychodził na mikser...
W zwiazku z czym pojawia sie pytanie: jak to podpiąc, ewentualnie jakiego sprzętu szykać? Z jakimi wylotami/wlotami? Dokładnie opisze jeszcze raz o co mi chodzi:
- 2 moduły brzmieniowe w rackach
- automat perkusyjny np boss dr-606 (przykładowo)
- ze 2-3 efekty w rackach (reverb, delay, kompresor)
- syntezatory VST
i teraz chce to tak podłączyć, żeby całość dało się normalnie kontrolować z poziomu FL Studio czy innego DAW'a oraz zeby wchodził sygnał z VSTka postawionego na tym samym kompie który ma to zbierać.. Nie wiem czy się uda to tak podłączyć...ewentualnie mam drugiego laptopa starszego który mógłby pracować jako "zbieracz" lub sama "odgrywarka" dla VST... tylko znowu pojawia się problem interfejsu audio no i synchro po midi (ponoc idzie jakos za pomocą USB zsynchronizowac 2 lapki poprzez MIDI).
Tak więc nie wiem jak to wszystko poukładać, żeby miało sens. To jest hardware, kase łatwo wydać a potem może okazać się że już po ptakach ;) I trzeba sprzedawać heh.
Z góry dzięki za informacje.
Pozdro
PS:
Przy okazji jeszcze jedno pytanie (w celu rozwiania wątpliwości).
Dajmy na to że mam automat perkusyjny, mam bity zbudowane z barw: KICK, CHAT, SNARE. Czy jest opcja, żeby każdą ścieżkę z tegoż automatu perkusynego, czyli osobno ściezka kicków, osobno hatów i osobno snarów, wrzucić na woty miksera i dowolnie każdą z tych ścieżek obrabiać efektami?
Jak to wygląda w przypadku modułów brzmieniowych?
Np mam rackowego rolanda jv. Chciałbym uzyć do bassline'a barwy BASS11, a do padów PAD13. Czy jest opcja, zeby te dwie barwy odtwarzane były za jednym razem przez ten instrument, oraz zeby koputer sterował poprzez midi wartościami (czyli nutami) tych barw? Chodzi o to czy np taki moduł moze grac i basline, i pady i leada na raz?