Szczerze mówiąc nawet nie odpalałem płytki, jest tam coś więcej? ;)
Pobrałem sterownik ze strony internetowej i taki zainstalowałem. Spróbuj to samo, wyrzuć wszystko co masz, odłącz oczywiście wcześniej interfejs, pobierz sterowniki ze strony Avid (interfejsami nie zajmuje się już M-Audio, to ta sama firma tylko inne marki) i zainstaluj bez podłączania urządzenia. Być może sterowniki z płyty są nieaktualne - jest taka możliwość. Obsługę Win 7 64 Bit wprowadzono w ostatniej aktualizacji która co prawda była już dosyć dawno ale kto wie czy od nowa tłoczono płyty, może właśnie nie.
W tle faktycznie coś mocno szumi, stanowczno za mocno a głos jest niewyraźny. Z jakiej odległości nagrywałeś? Jakie masz ustawienia w samym interfejsie, konkretnie jak mocno ustawione pokrętło od wzmocnienia sygnału mikrofonu? W jaki sposób nagrywasz przez FL Studio? Czy taki szum też występuje jak na tym samym poziomie głośności odłączysz mikrofon?
Tyle na razie mogę powiedzieć, jeżeli nowe sterowniki nie rozwiążą problemu mogę sprawdzić u siebie na tych samych ustawieniach na sucho (nie mam mikrofonu na XLR w tym momencie) i porównać. Mam nadzieję, że nie jest to jakaś wada konkretnego modelu.