Witam.
Wydaje mi się, że pomimo wielu takich tematów i tak trzeba zakładać własny, bo każdy ma indywidualne zapotrzebowania i potrzeby.
Tworzę muzykę od kilku lat, nie posiadałem nigdy dobrego sprzętu do nagrywania, lecz ostatnio właśnie na taki pomysł wpadłem i mam zamiar go zrealizować.
Na początku powiem, że do nagrywania gitary służy mi POD GX, ale w tej chwili mam zamiar kupić mikrofon Rode NT1-a i właśnie interfejs, który pozwoli mi na podłączenie owego mikrofonu i nagrywanie dźwięków, głównie gitary akustycznej, ale do głosu też czasami posłuży, do gadania czy coś.
Budżet jaki posiadam na sam interfejs to max 1000zł...oczekuję profesjonalnego sprzętu, dobrej jakości nagrywania i ogólnie dobrej jakości...chciałbym, żeby był też przyszłościowy, czyli posiadał wiele wejść. Wiadomo, słuchawkowe wejście obowiązkowe, a posiadam słuchawki Audio-Technica Ath-m30.
Czyli podsumowując.
Potrzebuję profesjonalnego interfejsu studyjnego do podłączenia mikrofonu, o dobrej jakości nagrywania i ogólnie, niezawodnego, za cenę max 1000zł...ewentualnie mogę dołożyć jeśli się opłaci, ale raczej proszę podawać sprzęt do 1000zł.
Na allegro znalazłem takie coś:
allegro.pl/m-audio-profire-610-interfejs...ire-i3111156172.html
Czy jest to dobry sprzęt??? Czy w tej cenie znajdą się lepsze???
Po tematach pośmigałem i polecaliście focusrite Saffire, lub focusrite scarlett...jak one się mają do tego m audio???
I najważniejsze, bo bym zapomniał, sprzęt może być używany jak i nowy, bo jeśli używka przebije nówke jakościowo o kilka stopni w tej samej cenie, to jestem skłonny kupić używkę, ważne, żeby oferowała lepszą jakość
Nie pogardziłbym gdyby wyszło troszkę mniej niż 1000zł, zawsze to jakiś pieniądz w kieszeni zostaje.
To chyba wszystko z mojej strony.
Proszę Was serdecznie o pomoc w dobraniu odpowiedniego interfejsu.
Prosiłbym również o argumentację.
Jeśli macie pytania to proszę zadawać, odpowiem na każde.
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.