Witaj Ogunez, nikt tu nikogo nie zastępuje, po prostu pewnego dnia zawitał do nas N.E.X - człowiek, który pisze bardzo konkretnie - udziela się niemal we wszystkich wątkach, mogę śmiało powiedzieć, że napędza to forum.
N.E.X w woli wyjaśnienia, swego czasu (przed Tobą) na forum była osoba podobna do Ciebie (LUKAS) - również bardzo konkretna, pisząca wiele ciekawych rzeczy - jednak jak w życiu - jedni przychodzą inni odchodzą...
Pirackie oprogramowanie..... znacie mój stosunek to tego typu softu, nikt chyba nie chce, by forum było jednym wielkim zbiorem pytań i odpowiedzi w postaci
linków na temat, gdzie znajdę, skąd zassam taką czy inną wtyczkę.
Takie fora są najlepszym dowodem na nieposzanowanie użytkowników dla takiego miejsca - nie można tutaj mówić o rzeczowej wymianie zdań - na takich forach najczęściej każdy wie najlepiej, każdy się wymądrza - wątki zaczynają odbiegać od tematu i nie prowadzą do rozwiązań często błahego problemu - a przecież nie o to chodzi
Ktoś może napisać - ale iloma postami czy wątkami może się takie forum pochwalić... w porównaniu chociażby vsti.pl - a ja na to i co z tego jak 85% wiadomości nie wnosi niczego.
Faktem jest że forum vsti.pl nie jest wielkim forum, ale jak słusznie zauważyłeś N.E.X. forum to ekipa (grupa znajomych, którzy chociaż siebie nie widzą czy nie mają kontaktu werbalnego, wiedzą z kim dyskutują) a jak ta jest zgrana, szanuje siebie - to chce się wracać.
I ja zachęcam wszystkich do pisania. Faktem jest, że często pytania się powtarzają, bądź są bardzo zbliżone do tych, które mamy na forum (jednych to drażni, innych nie - no ale wszystkim się nie dogodzi).
Warto jednak dodać, że dzięki Wam takie forum istnieje i można na nim znaleźć szereg bardzo ciekawych, co więcej konkretnych rozwiązań.
Część z nich zebrałem w postaci odwołań w wątku zapoczątkowanego jeszcze przez Lukasa -
Szukam pomocy - spis tematów dla leniwych
. Spis staram się uzupełniać - pozycji jest naprawdę sporo - a tematy i rozwiązania bardzo ciekawe. Zachęcam również do aktualizacji i poszerzania wiedzy zawartej w powyższych wątkach.
Na vsti.pl nie ma czegoś takiego jak nieaktualność czy przedawnienie tematów. Z powodzeniem można się wypowiadać w wątkach z przed dwóch czy trzech lat. Często problem już dawno rozwiązany okazuje się trudnością dla nowych użytkowników.
to Tyle z Moich wy7pocin mozecie jechac po Mnie a co :) Pozdro dla całej Ekipy VST jestem Z WAMI .
P.s. nikt tu po nikim nie będzie jechał:), w końcu najważniejszy jest szacunek - bez niego forum nie ma podstaw bytu.
Takie jest moje zdanie.
Pietia.