Poczekaj zaraz Ci to wyjaśnię, tylko zainstaluje PSD =)
EDIT:
Ok jedziem:
Otwórz sobie mikser
Wybierz jeden z kanałów insertowych 1-64. Ja wybrałem 2
Po prawej stronie są sloty efektowe. Kliknij na jeden z nich, wybierz select i wybierz jakiś efekt z listy
Ja wybrałem chorus. Po wybraniu efektu wyświetli Ci się jego okno. W mikserze na wybranym slocie pojawi się nazwa naszego efektu
Teraz na sekwencerze wybieramy kanał, na który chcemy nałożyć nasz efekt
Po kliknięciu w kanał wyświetlą się jego właściwości (sampler)
W górnym prawym rogu jest opcja FX. W mikserze nasz efekt (chorus) jest na kanale 2. Klikasz więc w miejsce, które podświetliłem czerwonym kółkiem i przeciągasz myszką do góry. Ustawiasz nr 2. Jeśli wszystko zrobiłeś dobrze to masz przypisany efekt do danego kanału. Można to też zrobić na inny sposób. Zaznaczasz w sekwencerze kanał, otwierasz mikser i na jednym z kanałów w mikserze klikasz prawym przyciskiem myszki. Otworzy Ci się menu. Wybierasz z niego Link selected channels to this track
Tak to mniej więcej wygląda w skrócie:
Co do kanałów w mikserze. Kanały wysyłkowe Cię nie interesują. Zostaw je na razie. Będziesz z nich korzystał dużo później przy bardziej zaawansowanych operacjach. Na pojedynczy kanał najlepiej wybrać inserty (1-64). Jeżeli natomiast chcesz aby jakiś efekt działał na wszystkie dźwięki w Twoim utworze, musisz to zrobić na kanale master. To chyba tyle...mam nadzieję, że pomogłem.