wie cmoze opisze to dokladniej:
więc problem jest taki że na pewno muszę ułożyć i do melodii i do bassów jakiś dźwięk. i to jest jasne.
później muszę wrzucić je do piano rolla. gdzie właśnie znajdują się plasterki o których pisałem. (zaznaczone w okręgu)
link do obrazka :
www.speedyshare.com/308916183.html
i dalej pisałem o tym jak ułożyć te plasterki w piano rollu, aby melodia brzmiała jak w profesjonalnych utworach. dla lepszego wyjaśnienia podam przykład jakim jest v1r00z- funeral song 2008
i przykładem jest melodia od 1:56 do 2:06
link do utworu:
patrz.pl/mp3/v1r00z-funeral-song-2008
no i jak słychać ta melodia owszem jest zbudowana z jednego dźwięku, brzmienia ale nie jest on ciągły!! składa się z czegoś jak by krótszych i dłuższych momentów tego danego dźwięku, które dzięki temu tworzą melodię jaką słyszeliśmy w utworze, do którego dałem link.
i właśnie teraz pojawia się pytanie, jak ułożyć te moje plasterki w piano rollu, aby nie tworzyły jednego i ciągłego dźwięku, lecz tworzyły melodię z takich (jak pisałem wyżej) krótszych i dłuższych fragmentów.
wiec wydłużam dane plasterki lub skracam, i powstaję takie coś:
link do obrazku:
www.speedyshare.com/496133243.html
i tutaj jest właśnie kłopot.
1) dźwięk nutek które wydłużyłem wcale nie jest dłuższy! więc pytam dlaczego?
2) jeśli spojrzycie na układ plasterków to widać że są one obok siebie. i nic nie daje mi to że dane plasterki są skrócone lub wydłużone bo dany dźwięk i tak się zlewa i tworzy stałe jednostajne brzmienie. nie ma tych krótszych i dłuższych fragmentów jak w profesjonalnych utworach lecz cały czas leci stały jeden dźwięk. Dlatego pytam jak mam ułożyć dane plasterki z dźwiękiem melodii lub bassu, aby tworzyły te owe krótsze i dłuższe fragmenty ?
mam nadzieję że teraz dobrze przedstawiłem mój kłopot. mam nadzieję że teraz będziecie mogli udzielić mi odpowiedzi Chichot