Wszystko już było ot co, nie będę się tutaj wypowiadał bo ja tego nie kojarzę, niemniej melodia jest bardzo prosta a w tle niczym arpeggio po akordach.
Dla odmiany mi się podoba, miałem to już dawno temu napisać ale jakoś tak się przyglądałem tylko. :) Po tym czasie zachowuje swoje zdanie. Faktycznie kuleje trochę aranżacja, za dużo się powtarza i za mało przejść. Dobrze że utwór jest prosty i nie jest przepchany ale miejscami jest zbyt pusto, np. brakuje wyższego basu i perkusja wydaje się bardzo wybijająca się. Sam utwór kojarzy mi się jako dobry soundtrack do jakiejś gry indie. :) Nie wiem czy taki miałeś zamysł, ale wyszło tak... hmm... Słodko trochę, nostalgicznie, retro. :P Na plus.
Jednak podoba mi się też to jakie postępy robisz. Nie zapominajmy że kolega niedawno zaczynał swoją przygodę z muzyką, a na dzień dzisiejszy stara się robić co może na darmowych programach, to nie lada wyczyn. Nie sztuką jest naładować utwór presetami z Nexusa i potraktować wtyczkami Waves a na koniec Ozone na "master", wszystko oczywiście bez licencji a potem zbierać profity na forum. Tutaj LocoMatt stara się programować własne brzmienia, pracować na darmowych programach na które ma licencję i tak dalej. Mimo prostych brzmień są one spójne i to jest magia właśnie planowania od zera, żaden preset nie wpasuje się w inne tak dobrze jak nasze brzmienie.
Kreatywność bierze się z ograniczeń, jak mamy setki narzędzi nie wiadomo z czego skorzystać, jak mniej to staramy się wszystko z nich wycisnąć. Jak tak dalej pójdzie to opanujesz wszystko i dokładnie, equalizację, programowanie kompresorów i tak dalej. Pozostaje tylko życzyć powodzenia bo idziesz jak burza we właściwym torze - czyste, proste brzmienia a nie przeładowane efektami i pogłosem miałkie miksy, tylko nad pomysłami, kompozycją i aranżacją jeszcze pracuj jak rozsądnie wypełnić pasmo i czas a będzie dobrze. :)