Właśnie miałem zamiar użyć do tego utworu Glitcha na leadach z sidechainem, na koniec każdego 2 akordu dać taki "tape stop" (czerwony klocek xD, bez sprzętu nie pamiętam jak to się nazywało), ale jeszcze muszę rozpracować synchronizacje Glitcha z playlistą. Jako że jest to darmowy program i nie ma tylu opcji co FLS (ale mu nawet dorównuje jak się wie co chce się osiągnąć) to praca trochę dłużej trwa np. mastering, ponieważ wskaźniki w mikserze nie są zbyt dokładne, dlatego korzystam z 3 różnych "spectrum analyzerów" naraz .
Obecnie rozpracowałem problemy z plikami .midi (robię w FL całą kompozycję ponieważ mogę melodie sobie zachować na "w razie co", a "przepisywanie" melodii z LMMS do FLS aby zapisać jako midi to jest strata czasu) ponieważ inaczej grały niż były zapisane (o kilka tonacji niżej, np. zapisana nuta w c5 w FLS w LMMS gra c3). Oraz wtyczki działają jak należy.
Następny utwór już będzie miał więcej bajerów, ale będzie znów przystosowany pod wokal. Jakąś podstawkę już szykuję 2-3 tyg. Została mi kwestia ukręcenia łeadów, mastering, poprawki mixu więc właściwie nic bardzo nie zrobiłem :P.
Jeszcze jedno, jak wrócę do siebie podeślę wam kilka screenów projektu. Na chwilę obecną macie 1 screena.
Lead w projekcie jest jako sampel z prostych przyczyn technicznych. Gdyż lead ma sidechain na kanale w mikserze, to przy dodaniu reverbu do niego, pogłos jest ucinany i bardzo brzydko brzmi, więc wyeksportowałem go do .wava i dodałem wtedy reverb. Jak ktoś z was będzie chciał to będę mógł to zademonstrować..
Jakoś się rozpisałem lekko odchodząc od tematu :P